fredag 8 april 2011

Den ofrivillige plastköparen


Har senaste tiden tänkt mer och mer på alla förpackningar man drar med sig hem. Dessa förpackningar ska sedan ska rengöras, förvaras och köras till närmaste miljöstation. Under tiden de förvaras hemma inser man hur mycket det blir under kort tid. Det som blir mest av hemma hos oss är plast, både mjuk och hård.

Men hur gör man för att minska all denna plastkonsumtion som man vet inte är bra för miljön? Ja, det är inte lätt. Men om man försöker, går det faktiskt att förändra sina inköpsvanor även om det bara sker i det lilla. Det går faktiskt ibland att välja varor med pappersomslag istället för plast.

En bra början är ju att man kommer ihåg att ta med tygkassen när det ska handlas mat. Försöker komma ihåg att ha någon extra liggande i bilen eftersom matinköpen ibland sker på impuls när man ska hem från jobbet.

Förra veckan var jag dock tvungen att backa för idealen eftersom vi behövde någon bra förvaring till alla glas, aluminium, plast och pappersförpackningar som ska återvinnas. Två svarta plastlådor som var lätta att transportera och sedan lätta att rengöra inköptes. Man kunde även köpa till en mindre låda som rymdes inuti för att dela av och lättare skilja de olika produkterna. Tycker ändå att deras utseende känns ganska ok i vårt kök tillsammans med den svarta tygkassen som rymmer mjuk plast.


Men inget går upp mot vår näverkont. Skönheten i detta hantverk kommer för alltid att överglänsa all form av plast. Det märkliga är också att denna kont som tillverkades för att transportera hem bär från skogen, är som som gjord för en papperskasse där tidningar och annan blivande pappersåtervinning ryms.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar