lördag 16 februari 2013

Jag hade fel


Detta inlägg skulle nog inte kommit till om det inte var för att kycklingfiléerna som jag ska tillaga tar längre tid att tina än jag beräknat. Andra bloginlägg som jag också haft tankar på att skriva den senaste tiden kom aldrig ner på pränt eftersom saker och ting istället flöt på och inte gav mig någon paus att sitta ner och formulera mig.

Nu var tanken inte att skriva om att jag inte skriver så ofta för så har det varit och kommer nog att vara i framtiden också. Jag skriver helt enkelt när lust och tid finns. Detta inlägg är istället en betraktelse kring ändrade principer.

Minns såväl vad jag tänkte om människor som började anlita "matkasse-företag" när de dök upp för några år sedan. Min förutfattade mening var att det var ämnat för stressade familjer i karriären att unna sig denna lyx. Själva hade vi under korta perioder försökt planera matveckan och storhandla inför detta när barnen var mindre och ambitionen var nog hela tiden att åter lyckas med detta...

Men, nej! Åren har gått och matidéerna i familjens hushåll har haft en stadigt nedåtgående kurva trots att det egentligen finns ett stort matintresse bland familjemedlemmarna. Så när jag träffade några helt "vanliga" bekanta som lovordade sin matkasse började tankarna mala även i mitt huvud. Kunde detta ändå vara något för oss?!

Några månader senare erkänner jag gärna hur fel jag hade. Detta var verkligen något för vår familj. Vår matlagning har fått ett lyft och det är fler i familjen som engagerar sig eftersom recepten är lätta att följa.

Helt underbar är känslan när vi efter en lång dag på jobbet kommer hem till våra stora barn och en middag som någon redan påbörjat eller ibland också gjort helt klar!

Dags att återgå till den nu tinade kycklingen....

1 kommentar:

  1. Thank you for stopping by my blog and leaving a comment. Unfortunately, as I don't speak ?Swedish? (taking a wild guess here) I can't follow yours :(

    SvaraRadera