lördag 8 januari 2011

Lugnet efter JulDess dagar är räknade och planen var egentligen att den idag skulle ut i kylan. Men eftersom den skött sig och inte börjat barra får den nog vara kvar till Tjugonda Knut i alla fall.


Egentligen är det rätt märkligt att vi har en tradition som innebär att vi plockar fram en massa prylar, byter gardiner och ibland även möblerar om för några futtiga veckors skull. Under denna tid ska det även bakas, fixas och inhandlas varor och presenter till en mängd som vi aldrig ser dess like till under övriga året. Och som grand final ska det resas med både bil, tåg (om det går) och flyg för att träffa nära och kära under några dagar.


Hur märkligt det än må vara är det inte något jag vill vara utan, men jag kan ibland önska att det inte var så intensivt. Kanske är det tack vare en så hektisk decembermånad som jag nu känner lugnet när det bara är lite julpynt som ska plockas undan (och några stora och små födelsedagsbarn som ska firas...).Denna hörna må vara lite julig av sig men det får den förbli en tid. För här sitter vi gärna och läser både böcker och bloggar. Den röda färgen värmer så gott mot den vita snön utanför fönstret och mig veterligen har inte julen ensam patent på färgen röd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar