söndag 26 juni 2011

Egna jordgubbar


Finns det något ljuvligare än att en sommarmorgon komma ut i morgonrocken och smaka på dessa ljuvliga bär. Det var nästan så att vi kunde skördat egna jordgubbar till midsommar i år. Fotot är taget någon dag före midsommarafton och idag börjar det vara lite röd färg på dem. Det ser dessutom ut att bli ganska mycket i år.

Vi har haft turen att ha en mycket härdig sort som sprider sig själv och tar snart över i etagerabatten där vi bara tänkte ha några få plantor..... De övriga växer i jordgubbslandet ute på tomten och har betydligt större problem med att föröka sig eftersom jag lagt plastduk där för att slippa ogräset. Men varje år är det någon planta som sticker ut sina strängar för att låta dess telningar försöka slå rot i gräsmattan.

Även om midsommarafton var lite regnig har det ju sedan varit ett underbart sommarväder och det ser ut att stanna resten av veckan. Allt känns väldigt avslappnat och härligt somrigt just nu, ser bara fram mot är att få komma ut en morgon och plocka den första röda söta jordgubben (om ingen annan hunnit före....)

GLAD SOMMAR PÅ ER!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar